REVOLTE într-o țară plină de PETROL. Au murit oameni pe stradă

Trei dintre victime sunt din orașul Arapuey, localizat în vestul țării. Primarul a anunțat că aceste persoane au fost împușcate mortal după ce au încercat să fure alimente din magazine.

Printre persoanele decedate se află și un adolescent de 17 ani. Mai mulți localnici au fost răniți, după ce polițiștii și militarii au deschis focul asupra lor.

"Mai mulți oameni sunt înfometați în acest oraș. Poliția și armata au preluat controlul în zonă, iar proprietarii magazinelor fac ce pot pentru a se apăra", a declarat un parlamentar al opoziției.

Cea de-a patra victimă raportată este un tânăr de 19 ani din orașul Guanare, împușcat mortal în timp ce încerca să fure făină și carne de pui.

Furturile din supermarketuri și asalturile asupra camioanelor care transportă alimente au început miercuri în mai multe regiuni din Venezuela. Totodată, mai multe bovine și ovine au fost furate de la fermele administrate de către stat.

Peste 100 de persoane au fost arestate de către autorități în ultimele zile.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflației galopante și scăderii prețului petrolului, iar această situație a condus la ample proteste împotriva președintelui Nicolas Maduro în 2017, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanți. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să c...

Citește pe money.ro