România, aproape în situația Spaniei. Cine l-a salvat de la demitere pe Iordănescu, cu câteva zile înainte de World Cup 1994

România, aproape în situația Spaniei. Cine l-a salvat de la demitere pe Iordănescu, cu câteva zile înainte de Wolrd Cup 1994.

Șoc în fotbalul mondial, cu doar o zi înainte de startul Cupei Mondiale de fotbal Rusia 2018. Spania și-a demis selecționerul, Julen Lopetegui, după ce acesta a semnat pe ascuns cu formația Real Madrid, campioana Europei, pe care ar urma să o preia după turneul final.

Și România, care n-a mai fost la Cupa Mondială din 1998, era să pățească o astfel de rușine. A spus-o, acum 10 ani, într-un interviu, chiar Anghel Iordănescu, selecționerul din 1994 și din 1998:

”În 1994, era să fiu dat afară de la națională, cu câteva zile înainte de turneul final din SUA! Mircea Angelescu, care avea funcție onorifică la FRF, dar care se spunea că el conducea – de fapt – federația, i-a spus președintelui Mircea Sandu: «Uite, băieții mi-au spus că a fost prea dură pregătirea în Italia. Să-l dăm afară pe Iordănescu!». Eram în America, după amicalul cu Suedia, încheiat la egalitate!

Mircea Sandu a decis să nu mă schimbe. Îi era și lui, probabil, teamă să nu ne facem de râs în lume! Eram deja la Mondiale!”, a declarat Iordănescu, pentru EVZ, în octombrie 2008, la câteva luni după aventura României la turneul final european din Austria și Elveția.

Citește pe libertatea.ro