România își va spori prezența militară în Afganistan

La summitul NATO de la Bruxelles România a obținut rezultate foarte bune, consideră președintele Klaus Iohannis. Este vorba despre un centru de comandă operațional pe teritoriul românesc, o îmbunătățire a statutului brigăzii multinaționale existente în România, dar și o sesiune specială dedicată Marii Negre la summit, sesiune organizată la inițiativa Bucureștiului.

În plus, România a anunțat că își va spori prezența militară în Afganistan de la 700 la peste 950 de militari, anul viitor. La summitul NATO de la Bruxelles, în demersul de întărire a prezenței pe flancul estic, România a obținut un centru de comandă operațional pe teritoriul său, dar și o îmbunătățire a statutului brigăzii multinaționale care a căpătat acum un statut permanent, a declarat președintele Klaus Iohannis la finalul reuniunii.

"Credem că vom avea în final, când centrul este complet, în jur de 400 de ofițeri de stat major din toate țările NATO care vor să fie împreună cu noi acolo. Am obținut o îmbunătățire, o upgradeare, se numește, a statutului birgăzii multinaționale pe care am înființat-o, care brigadă multinațională acum a căpătat un statut permanent. Vom continua să negociem cu ceilalți aliați pentru o prezență cât mai solidă în cadrul acestei brigăzi multinaționale.

Iată, deci, două rezultate de care putem să fim mândri", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește pe romania-actualitati.ro