România, președinție Consiliu UE. Negrescu: Trebuie să fim primii care conștientizăm

"Astăzi, mai mult ca oricând există forțe politice care caută să pună sub semnul întrebării această construcție comună, să spună că nu funcționează, să spună că Estul Europei poate îngreunează ceea ce înseamnă această construcție comună. Sunt aceste voci. Ori noi trebuie să fim primii care conștientizăm ca proeuropeni, românii, în general, sunt proeuropeni, să conștientizăm că avem nevoie să venim cu un mesaj", a declarat Victor Negrescu.

El a participat la un nou eveniment din cadrul "Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene", organizat în parteneriat cu Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia și care a abordat tematica "Europa convergenței: inovare și digitalizare".

Victor Negrescu a amintit că, pe perioada președinției României la Consiliul UE, va fi organizat un summit dedicat viitorului UE. "Sper că acest summit să vină în fața cetățenilor cu o declarație, cu un mesaj privind acest viitor comun în așa fel încât cetățenii europeni să recapete încrederea în ceea ce este construcția europeană. Mai mult decât atât, această declarație trebuie să fie ulterior urmată de adoptarea unui document, Agenda liderilor europeni pentru următorii ani, document care urmează să fie adoptat, de asemenea, pe perioada președinției noastre la Consiliul UE în iunie anul viitor și este important ca și acel document să preia mesajul central al președinției noastre, acel...

Citește pe dcnews.ro