Românii au început să comande online mai des. Piața de eCommerce va atinge valoarea de 2.3- 2.4 MILIARDE euro

75% din tranzactiile online europene sunt realizate în țările din Europa Centrală și de Vest, primele poziții fiind ocupate de Marea Britanie, Franța, Germania, Spania și Italia.

Același trend ascend se resimte și în dinamica pieței locale. Potrivit datelor GPeC (www.gpec.ro), valoarea cumpărăturilor realizate de români în mediul online în 2017 va fi cu aproximativ 30% mai mare față de 2016.

"În România, estimăm că în anul 2017 piața de eCommerce va atinge valoarea de 2.3-2.4 miliarde euro, față de 1.8 miliarde în 2016. Cu toate acestea, suntem încă cu mult sub țări precum Marea Britanie, Germania sau Franța, unde valoarea produselor achiziționate online va depăși în 2017 suma de 157, 79 și respectiv 62 miliarde euro. La fel, țări precum Polonia sau Cehia sunt peste piața de eCommerce locală, cu valori de aproximativ 8, respectiv 3.9 miliarde euro", menționează Andrei Radu, fondator și CEO GPeC.

În țările din Europa de Est, inclusiv România, valoarea medie a coșului de cumpărături se situează la aproximativ 50 euro.

"Pentru anul în curs, observăm că valoarea medie a coșului de cumpărături a scăzut foarte ușor. Nu este însă rău, asta pentru că frecvența cumpărăturilor online a crescut. Românii au început să comande online mai des, ori de câte ori au nevoie de un produs nou, ceea ce ne face să credem că piața locală este într-o etapă de dezvoltare și de continuă maturizare", c...

Citește pe romaniatv.net