Românul care muncește la 101 ani și-a făcut lichidarea. Baciul Ștefan se va putea bucura, în sfârșit, de PENSIE!

De zece ani, Ștefan Gros deține un record ciudat: este cel mai vârstnic salariat din România, cu carte de muncă. S-a angajat ca cioban la cei peste 90 de ani ai săi, însă zilele trecute și-a depus lichidarea și, cel mai probabil, își va face actele pentru ieșirea la pensie.

Chiar și așa, spune fostul său patron, omul de afaceri Emil Părău, baciul Ștefan nu vrea să se despartă de oile de care a avut grijă. Ștefan Gros va avea parte și de o petrecere „de pensionare”, cu bucate specifice oierilor pregătite la stână, pe munte, a relatat Emil Părău.

Ștefan Gros a păstorit o turmă de oi, în Valea Jiului. Anul trecut a fost recompensat de autoritățile din județul Hunedoara cu o diplomă de excelență, fiind considerat „un model de putere de muncă, de caracter și un exemplu pentru comunitate”.

Ștefan Gros locuiește în satul Vâlcelele Bune de pe Valea Streiului și se ocupă cu păstoritul de peste 80 de ani.

A povestit că de-a lungul vieții sale a trăit o mulțime de experiențe ieșite din comun. Turmele pe care le-a avut în grijă și cu care a cutreierat munții i-au fost atacate deseori de animale sălbatice, iar o dată s-a luptat cu un urs care luase o oaie din stână.

A fost la un pas de moarte, după ce animalul sălbatic l-a apucat și l-a aruncat prin cetina unui brad, însă câinii săi i-au sărit în ajutor și au alungat ursul.

„Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viață. Nu mă...

Citește pe money.ro