Șansă pentru tineri, locuri de muncă. Ionela Dobrică: Este o relație de beneficiu mutual

Conform comunicatului Ministerului Muncii, programul privește tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani cu o vechime în muncă mai mică de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecție a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreținere.

Deputata PSD Ionela Dobrică, membră a Comisiei de muncă din Camera Deputaților, consideră că proiectul este binevenit deoarece astfel se acordă o șansă reală celor care provin din sistemul de stat de protecție a copilului.

„Prin introducerea acestei prevederi, cred că se acordă o mai bună posibilitate acestor tineri, care provin din sistemele de protecție ale statului, de a reuși în viață. De a acumula experiență într-un domeniu, mărindu-și șansele de a obține un loc de muncă. La fel de binevenit cred că este acest proiect și pentru tinerii părinți care poate nu au reușit să obțină suficientă experiență de muncă înainte de a-și întemeia o familie și întâmpină dificultăți la angajare din cauza lipsei acesteia", a zis Ionela Dobrică.

Prin acest program tip „Pasarelă” locurile de muncă din sectorul public local pot fi ocupate temporar tinerilor dezavantajați. Astfel, 5 procente din posturile vacante specifice personalului contractual vor fi oferite exclusiv tinerilor dezavantajați pentru 24 de luni. La finalul acestei perioade, contractul acestora va înceta de drept și pe acel post va putea fi angajată o altă persoană afl...

Citește pe dcnews.ro