Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Lazăr: Ministerul Public are toate resursele necesare

„Este un act normativ care a fost publicat deja în Monitorul Oficial, prin urmare este un act normativ în vigoare. Ministerul Public are asigurate toate resursele necesare pentru operaționalizarea noii secții”, a declarat procurorul general, Augustin Lazăr.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, a anunțat ministrul Justiției. Tudorel Toader a precizat că dosarele de la DNA în care sunt investigați magistrați se vor muta la Ministerul Public.

"Guvernul a adoptat astăzi (miercuri, n.r.) OUG privind unele măsuri pentru operaționalizarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție", a anunțat ministrul Justiției.

Tudorel Toader a precizat că a considerat necesară o ordonanță de urgență privind operaționalizarea Secției de investigare a magistraților pentru că din 23 iulie au intrat în vigoare modificările Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, una dintre prevederi refedindu-se și la înființarea acestei secții, care trebuie operaționalizată în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a legii.

"Mai e scurt timp și la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii nu au fost demarate procedurile pentru operaționalizarea secției. S-ar crea așadar un blocaj pentru că, pe de o parte, DNA își pierde competența cu privire la faptele posibile, iar secția nu a devenit operațională. ...

Citește pe mediafax.ro