Secția pentru procurori a CSM a avizat desființarea Serviciului de combatere a corupției în justiție din DNA

Atribuțiile serviciului vor fi preluate de noua Secție de investigare a infracțiunilor din Justiție, înființată în Ministerul Public și care va deveni operațională la sfârșitul lunii octombrie.

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului conform pentru desființarea și înființarea unor servicii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, (...) desființarea Serviciului de combatere a corupției în justiție din cadrul Secției de combatere a corupției a Direcției Naționale Anticorupție”, se arată în ordinea de zi solușionată a ședinței Secției pentru procurori a CSM, care a avut loc joi, scrie news.ro.

Atribuțiile acestui serviciu vor fi practic preluate de noua Secție de investigare a infracțiunilor din Justiție, care va funcționa în cadrul Minsiterului Public, așa cum prevăd modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. OUG pentru operaționalizarea acestei Secții a fost adoptată miercuri în ședința de Guvern.

Secția pentru procurori a mai avizat, de asemenea, desființarea Serviciului de reprezentare la Înalta Curte de Casație și Justiție II din cadrul Secției judiciare penale a DNA și a Serviciului resurse umane, perfecționare profesională și documentare, registratură, grefă, arhivă și relații cu publicul cuprinzând Compartimentul resurse umane, perfecționare profesională și documentare și Compartimentul regi...

Citește pe stirileprotv.ro