Secția specială de anchetare a magistraților a fost adoptată prin OUG. Tudorel Toader: „Secția va funcționa cu 15 procurori”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că ordonanța de urgență a fost adoptată în contextul în care „pe data de 23 iulie a intrat în vigoare legea 207 pentru modificarea legii 304/2004 privind organizarea judiciară”.

„Legea 207 prevede înființarea acelei mult discutate sectii speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Se mai prevede ca în 3 luni de la intrarea în vigoare a legii, secția trebuie operationalizată, adica să funcționeze. Mai e o perioadă scurtă de timp și la nivelul CSM nu au fost demarate procedurile pentru operationalizarea sectiei. Am considerat necesar promovarea acestei OUG pentru faptul că la data de 23 octombrie DNA nu mai are competența, potrivit legii, să investigheze acele fapte, iar sectia nou infiintata pe hartie, nefiind operationalizata, nu poate sa le preia si sa continue activitatea de urmarire penală.

S-ar crea un blocaj, pentru că, pe de o parte, DNA își pierde competența cu privire la faptele posibile comise de către subiecții calificați enunțati, iar, pe de altă parte, secția nu ar deveni operaționala”, a declarat Tudorel Toader, la Palatul Victoria, potrivit ziare.com.

Citește pe libertatea.ro