Șefa DNA: „Unul dintre inspectori a pierdut un bilețel pe care erau trecute anumite dosare”

La ședința de vineri participă și ministrul Justiției, Tudorel Toader. Kovesi va vorbi Secției pentru Procurori după ce joi a fost ascultată Elena Rădescu, cea care a condus echipa de control la DNA.

UPDATE 2 Marius Bulancea, șef de secție în DNA, spune că inspectorii au vrut să verifice dosarele și actele din dosare, ceea ce a ridicat semne de întrebare în rândul procurorilor, deoarece dosarele sunt confidențiale, urmărirea penală este secretă.

UPDATE 1 „O parte din echipa de control de la Inspecția Judiciară a luat toate registrele din 2004, inspectorii și-au făcut mențiuni, ceea ce ne duce cu gândul că în acest control s-au căutat și alte chestiuni. Am probe în acest sens, le voi prezenta la final. La activitatea Sectiei a 2 a - analiza superficială, raportată doar la numărul de dosare vechi. Rostul unui control nu este numai de a vâna greseli, ci de a găsi și defecte și părți bune în activitate”, a spus Kovesi.

Șefa DNA a făcut referire la un bilețel din mai multe pierdute de unii inspectori în sediul DNA.

„Unul dintre inspectori a pierdut un bilețel pe care erau trecute anumite dosare. Mă întreb de ce vin cu bilețele pe care sunt numere de dosar, dintre care unul extrem de important. Este foarte ușor să aflăm al cui este scrisul de pe bilețel”, a mai spus Kovesi, care a precizat că va pune bilețelele pierdute de inspectori la dispoziția Secției pentru procurori a CSM.

„...

Citește pe euractiv.ro