Șerban Nicolae: Este din ce în ce mai clar că SRI s-a implicat în politică, la vârf

"Normal nu este, în general, ca șeful SRI să se implice în toate aceste chestiuni. În ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, categoric era o anumită spaimă a unei părți oculte din societatea românească, cel puțin oculte.

Dacă vă aduceți aminte, el a fost în situația să se retragă după trei săptămâni, în anul 2009, după ce a ajuns ministru de Interne, succedându-i Gabriel Oprea, fără vreo explicație publică foarte lămuritoare, dar în mod cert cu o intervenție din afară și neconstituțională. (...) În ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, bănuiala era că ar fi fost amenințat din partea lui Traian Băsescu sau din anturajul lui Traian Băsescu.

Este din ce în ce mai vizibil și mai clar că, în România, SRI, prin structurile sale de vârf, de conducere, s-a implicat direct, nu știu câți spioni au prins, nu știu câte atentate la siguranța națională au dejucat cei din conducerea SRI, dar știu sigur sau, mă rog, avem acum dovezi că cel puțin în justiție și în politică s-au implicat la vârf, cu consecințe foarte - foarte grave.

Din punctul meu de vedere, președintele României devine complice în momentul în care nu dispune desecretizarea acelor protocoale secrete, bazate pe hotărâre a CSAT. Nu este niciun fel de motiv pentru a menține confidențialitatea acestor chestiuni", a spus Șerban Nicolae, miercuri, la Senat, potrivit Agerpres.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți seara,...

Citește pe stirileprotv.ro