Siegfried Mureșan, europarlamentar: Maria Grapini nu știe că există rezoluții care ajung să fie votate direct în plenul PE

„Doamna Grapini încă nu știe, după 4 ani de mandat, că există rezoluții care ajung să fie votate direct în plenul Parlamentului European, fără să treacă prin comisiile de specialitate. O invit pe doamna Grapini să citească Regulile de procedură ale PE (articolul 123(2)) care spun că o rezoluție poate fi depusă de către o comisie, grup politic sau un număr minim de deputați. Doamna Grapini ar trebui să știe mai bine aceste reguli de vreme ce dumneaei a cosemnat, în numele Grupului Socialiștilor, o rezoluție despre statul de drept în Malta anul trecut, rezoluție care nu a fost votată de o comisie de specialitate”, a declarat pentru MEDIAFAX Siegfried Mureșan.

El a mai precizat că proiectul de agendă a sesiunii plenare din 1 - 4 octombrie, publicat pe site-ul PE după ce a fost aprobat de Conferința președinților grupurilor politice in PE, specifică, în dreptul dezbaterii privind statul de drept în România, că votul asupra rezoluției va avea loc în următoarea sesiune plenară.

”Este timpul ca România să trimită în Parlamentul European doar oameni politici care cunosc regulile europene”, a conchis Mureșan.

Europarlamentarul Maria Grapini, membră în Comisia LIBE, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că adoptarea în Parlamentul European a unei rezoluții în privința României nu a fost decisă, așa cum anunțare eurodeputatul Siegfried Mureșan.

”Nu s-a decis nimic. Ca să se ajungă la o dec...

Citește pe mediafax.ro