Siegfried Mureșan: România va primi sprijin suplimentar pentru pesta porcină, dacă va fi cazul

Sumele alocate de Uniunea Europeană pentru compensarea pierderilor provocate în România de pesta porcină africană (PPA) vor fi suplimentate, dacă va fi cazul, a declarat vineri, la Tulcea, europarlamentarul Siegfried Mureșan, care a participat la o dezbatere pe tema politicilor europene inițiată de organizația județeană a PNL.

"În 2017, Polonia a absorbit 9 milioane de euro pentru combaterea PPA. Există PPA în Polonia, dar într-o dimensiune mai mică decât în România, circa 100 de focare în ultimii ani. Păstrând proporțiile, o sumă de aproape cam 90-100 de milioane de euro ar fi necesară în România, iar dacă banii se dovedesc a fi insuficienți, vom putea veni cu o rectificare pe parcursul anului viitor. Vreau să obținem cât mai mult în negocierile din acest an, pentru că la anul este campanie electorală în Europa", a afirmat Mureșan, în timpul unei conferințe de presă care a urmat dezbaterii.

Suma solicitată de europarlamentarul liberal va putea fi utilizată pentru despăgubirea fermierilor care și-au sacrificat animalele, pentru repopularea fermelor, realizarea unor investiții în tehnologizarea fermelor și pentru reprofilarea lor.

"Mi-e teamă că crescătorii de carne de porc din România vor simți încă ani de zile de acum încolo consecințele privind exportul de carne de porc din România și trebuie să-i ajutăm pe cei care vor să-și reorganizeze fermele", a mai spus eurodeputatul...

Citește pe agerpres.ro