"Slavă Domnului că vorbim despre asta", spune Jane Fonda după declanșarea scandalului Weinstein

"Slavă Domnului că vorbim despre asta", a comentat Jane Fonda despre izbucnirea scandalului care îl are în centru pe producătorul american Harvey Weinstein, acuzat de hărțuire, agresiuni sexuale și viol de mai multe actrițe, acuzații despre care spune că știa deja, relatează vineri AFP.

Într-un interviu înregistrat joi și care va fi difuzat luni în emisiunea "Hardtalk" a BBC World, actrița a explicat că a aflat despre acuzațiile aduse lui Harvey Weinstein în urmă cu un an, dar nu a vrut să vorbească despre ele pentru a nu dezvălui identitatea uneia dintre victimele lui Weinstein, o decizie pe care o regretă. "Ar fi trebuit să fiu mai curajoasă și cred că de acum înainte voi fi când voi auzi astfel de povești", a declarat ea.

Dacă presupusele victime nu au dorit să vorbească mai devreme este pentru că producătorul este "puternic", iar tinerele erau "vulnerabile" și "îngrijorate că dacă vorbesc sau fac ceva, cariera lor ar fi distrusă", a spus actrița, care a fost una dintre figurile proeminente implicate în proteste în anii '60-'70.

Vedeta, care va împlini 80 de ani în decembrie, a mărturisit unei reviste britanice că a fost violată când era copil. Ea a povestit la BBC că a fost ținta avansurilor unui regizor francez când avea 21 de ani, acesta spunându-i că trebuie să știe "ce tipuri de orgasm" avea, pentru un rol.

Jane Fonda a vorbit și despre scandalurile sexuale care i-au...

Citește pe agerpres.ro