Spaimele unui dictator: „Au dat ordin”

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat Administrația SUA că intenționează să îl asasineze, în pofida faptului că, în urmă cu două săptămâni, președintele Donald Trump a declarat că este dispus să se întâlnească cu acesta, transmite Reuters.

„Au dat ordin de la Casa Albă ca Maduro să fie ucis”, a declarat Maduro, adăugând însă că nu îi va putea fi atins „niciun fir de păr”.

Acesta nu a oferit mai multe detalii sau dovezi privind acuzațiile.

Un purtător al Consiliului de Securitate al Casei Albe a declarat, în urma afirmațiilor liderului venezuelean, că „politica Statelor Unite privind restaurarea pașnică a democrației în Venezuela nu s-a schimbat”.

Opoziția din Venezuela consideră că Maduro formulează acuzații la adresa altor state pentru a își „masca incompetența”.

Aproximativ două milioane de venezueleni au părăsit țara încă din anul 2015, din cauza lipsei de hrană și medicamente, inflației și crimelor violente.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva Venezuelei, denuțându-l pe Maduro ca fiind un dictator care încalcă drepturile omului și care a declanșat o criză economică.

Casa Albă a acuzat miercuri Guvernul lui Maduro de implicare în moartea unui politician venezuelean despre care autoritățile susțin că s-a sinucis, însă opozița este de părere că a fost ucis.

Președintele american Donald Trump a declarat în urmă cu două săptămâni că este dispus să aibă o întâ...

Citește pe cotidianul.ro