Știrbu despre solicitarea lui Pomohaci de sancționare a unor televiziuni: Comisia de cultură nu se ocupă de așa ceva

Membrii Comisiei de cultură a Camerei Deputaților au decis, miercuri, că nu au competența de a soluționa solicitarea lui Cristian Pomohaci de sancționare a unor televiziuni prin intermediul Consiliului Național al Audiovizualului pentru apărarea dreptului la imagine, însă deputații vor cere totuși de la CNA un punct de vedere.

"Eu conduc această comisie din 2012, am tot primit astfel de scrisori, de adrese, de sesizări, este pentru prima dată când supunem așa ceva dezbaterii pentru că eu, personal, nu am crezut vreodată că este de demnitatea comisiei să discute așa ceva în plenul său. Este o adresă din partea unui cabinet de avocatură și reprezintă pe deja celebrul domn Cristian Pomohaci. Eu nu am să dau citire întregii adrese, este o întreagă polologhie aici.

Pe scurt, vă spun că ni se solicită să obligăm Consiliul Național al Audiovizualului să se îndrepte cu anumite măsuri coercitive înspre anumite posturi de televiziune. Totodată, respectivul cabinet de avocatură ne spune că domnul este terfelit mediatic zilnic de aceste posturi de televiziune, fiind făcut în toate felurile, nu vreau să reproduc aici. Trebuie însă să facem un răspuns către respectivul cabinet de avocatură, prin care să îi îndemnăm să citească legea, să îi spunem că nu ne ocupăm noi de așa ceva, noi nu suntem instanță de judecată, că are la dispoziție posibilitatea să acționeze în instanță atât CNA, cât ș...

Citește pe jurnalul.ro