Summit NATO. Trump a anulat întâlnirea cu Iohannis: ”Sunt momente complicate”

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, programată pentru această dimineață în cadrul summit-ului NATO, a fost anulată cu puțin timp înainte ca ea să aibă loc.

Președintele Statelor Unite a renunțat la toate discuțiile bilaterale pe care le avea pe agendă. În afară de Iohannis, Trump urma să se întâlnească cu liderii din Ucraina și Georgia.

Se pare că motivul anulării întâlnirilor ar fi tensiunile dintre Statele Unite și Germania, apărute atât înaintea, cât și în timpul summit-ului.

”Sunt momente complicate aici. Dintre toate întâlnirile la care am participat în atâția ani, nu am trăit un asemenea moment. La întâlnirea dintre șefii de stat și de guverne, discuțiile cu partenerii din Georgia au fost întrerupte, iar reprezentanții au fost dați afară, iar Germania a cerut o discuție între aliați în legătură cu discuțiile de ieri nelămurite între SUA și Germania. Afirmațiile făcute de Trump la adresa Germaniei nu s-au netezit, asperitățile sunt în continuare deși a existat o întâlnire bilaterală.

Merkel a cerut încă o discuție pentru azi între aliați pentru lămurirea acuzațiilor aduse de SUA, a modului prin care Donald Trump pune problema, în special în privința bugetului pentru apărarea statelor NATO, dar și a chestiunii despre conducta de gaz pe care Germania vrea să o construiască pentru alimentarea cu gaz din Rusia”, a declarat Radu Tudor, trimisul special la Summi...

Citește pe antena3.ro