Summit-ul NATO. România a obținut un centru de comandă operațional și îmbunătățirea statutului brigăzii multinaționale

"A fost aprobată noua Structură de comandă și control a NATO - mai flexibilă, adaptată realităților strategice. În forma sa revizuită, ea va putea să acopere mai bine nevoile specifice regionale și cele de ansamblu pentru o mai bună conducere a apărării întregului spațiu euroatlantic. Documentele Summitului menționează, în acest context, oferta României de a găzdui o structură de comandament NATO la nivel de corp de armată pe teritoriul său, ca parte a Structurii de Forțe, necesară pentru planificarea întăririlor în regiune în caz de necesitate, ceea ce permite ulterior acestei reuniuni demersuri aliate în acest scop", se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre lucrurile obținute de România, în cadrul summit-ului NATO de la Bruxelles, un centru de comandă operațional și îmbunătățirea statutului brigăzii multinaționale.

"În acest an, în acest demers al nostru de întărire a prezenței NATO pe Flancul Estic am obținut două lucruri pe care le consider foarte importante. Am obținut un centru de comandă așa-zis de 3 stele, un centru de comandă operațional, cum ne-au explicat specialiștii noștri, fiind un centru de comandă între nivelul tactic cel mai de jos și nivelul strategic cel mai de sus, un centru important. Noi credem că vom avea în final, când centru este complet, în jur de 400 de ofițeri de stat major di...

Citește pe romaniatv.net