Tăriceanu: Mă bucură că președintele Juncker are o abordare favorabilă României

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, miercuri, că șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, are o "abordare favorabilă" României în privința aderării la spațiul Schengen, acesta cunoscând mai bine decât alții realitățile din țara noastră.

"Mă bucur că președintele Comisiei Europene, cu autoritatea pe care o are, nu numai cu calitatea de președinte, dar vechi lider al unei țări europene care face parte dintre membrii fondatori, vede cu optimism viitorul Europei, vede posibilă și realizată ieșirea din criza economică care a afectat Europa în ultimii 10 ani. Sunt lucruri foarte bune și sigur că privește și dă încredere cu privire la viitorul Europei, lucru care este la fel de important, cum este ieșirea din criza economică, latura politică, consolidarea proiectului UE.

Mesajele pe care le-a dat la București cu ocazia alocuțiunii rostite în plenul reunit al Parlamentului cred că au fost de bun augur și dătătoare de încredere și pentru mine și pentru români, care avem așteptări mari de la UE. Aceste așteptări nu sunt numai de ordin economic, numai legate de bunăstarea concetățenilor mei, a românilor, ci sunt dătătoare de încredere că România își poate consolida instituțiile în așa fel încât toate drepturile și libertățile cetățenilor să fie apărate și respectate", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Citește pe agerpres.roTendințe