Toader îl trimite pe „profesorul de fizică” Iohannis la consilieri

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri că președintele Klaus Iohannis are consilieri care pot să-l sfătuiască privind respectarea deciziei CCR, menționând că, așa cum un profesor de fizică nu cunoaște elemente de natură constituțională, nici el nu cunoaște elemente de fizică.

„Nu cred că președintele sau orice român cu o abordare elementară are nevoie să îi spună ministrul Justiției vedeți că deciziile Curții Constituționale sunt definitive, sunt obligatorii, produc efectele, obligații juridice, de la momentul publicării în Monitorul Oficial. Admit ideea a faptului că un profesor de fizică să nu cunoască noțiuni de finețe juridică de natură constituțională, eu la rândul meu, ca jurist, nu cunosc elemente de fizică, decât acelea cu am rămas din liceu.

Dar președintele are consilieri, că de aia îi are, ca să fie de specialitate și să îl consilieze cu promptitudine și în mod corect aupra efectelor pe care le produce decizia, asupra obligațiilor care îi revin din respectiva decizie și asupra riscurilor pe care le generează nerespectarea deciziei”, a declarat Tudorel Toader la Antena3.

Citește pe cotidianul.ro