Toader prezintă corespondența cu OECD: Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat miercuri seară corespondența purtată cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) din care ar rezulta că Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din cadrul instituției, iar declarațiile acestuia nu ar fi fost făcute în numele organizației.

"OECD, Din corespondența purtată: Drago Kos nu este șeful structurii anticorupție din OECD. Drago Kos este președintele Grupului de lucru pentru tranzacții comerciale internaționale. Drago Kos nu a vorbit în numele OECD!", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

El citează și un răspuns al organizației în care aceasta se dezice de modul în care au fost reflectate în presa din România declarațiile lui Drago Kos.

"Nu putem comenta pe marginea modului în care părerile dlui Kos au fost reflectate de presa din România", precizează Toader, citând răspunsul OECD.

Pe 4 iunie, ministrul Justiției anunța că a transmis Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică o scrisoare prin care solicită să i se comunice dacă declarațiile lui Drago Kos au fost făcute în numele organizației.

"Amenințări de la OECD sau manipulări interne? Luni dimineață, mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmațiile domnului Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD, așa cum acreditează titlul materialului întocmit de Ziare.com. (...) Într-un articol publicat î...

Citește pe agerpres.ro