Trei dintr-o lovitură! Răzbunarea lui Ghiță pe DNA

Sebastian Ghiță a fost achitat pe linie de judecătorii de la ICCJ, într-un dosar în care era judecat alături de șefi din Poliție. Decizia judecătorilor poate fi atacată cu apel.

Ghiță scapă de unul dintre mandatele de arestare…

Practic, judecătorii au distrus din temelii dosarul întocmit de DNA. Pe lângă achitări, Sebastian Ghiță scapă și de unul dintre mandatele de arestare. Acest mandat va fi restituit Ministerului Justiției.

Judecătorii au revocat și măsura sechestrului…

De asemenea, judecătorii au ridicat sechestrul asupra bunurilor lui Sebastian Ghiță, iar autoritățile îi vor restitui cauțiunea de 54 de milioane de lei. Această sumă va fi restituită doar după sentința definitivă.

„Acesta este tipul de lovitură după care, în mod natural, conducerea Parchetului din România demisionează. Asta se întâmplă în orice țară liberă”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Reamintim că Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracțiuni de dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Citește pe cotidianul.ro