Trump, atac fără precedent la Germania

Germania este „în totalitate controlată” de Moscova din cauza dependenței de hidrocarburile rusești, a declarat președintele SUA, Donald Trump, la un mic dejun oficial premergător summitului NATO de la Bruxelles, transmite postul CNBC, citat de Mediafax.

„Germania este în totalitate controlată de Rusia (…) Vor procura între 60 și 70% din energia lor de la Rusia și un nou gazoduct, să-mi spui dacă așa ceva este adecvat pentru că eu cred că nu este”, a declarat Trump la un mic-dejun oficial cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

„Este foarte trist că Germania încheie acorduri masive pentru petrol și gaze cu Rusia (…) Se presupune că noi (SUA) ar trebui să vă apărăm de Rusia, însă ei plătesc miliarde de dolari Rusiei și cred că acest lucru este foarte nepotrivit”, a mai afirmat liderul de la Casa Albă, potrivit site-ului cotidianului Financial Times.

„Cred că este un lucru foarte rău pentru NATO și nu cred că ar fi trebuit să se întâmple și cred că trebuie să discutăm cu Germania despre asta. În plus, Germania alocă doar puțin peste 1 procent (din PIB pentru apărare) … Și de asemenea cred că acest lucru este nepotrivit”, a adăugat Trump, vorbind alături de Stoltenberg.

În ultimele zile, președintele american a admonestat în repetate rânduri țările membre NATO pe tema contribuțiilor la organizația de securitate.

Membrii NATO și-au luat angajamentul de a aloca 2% din PI...

Citește pe cotidianul.ro