Trump joacă ruleta rusească cu FBI

„Cel mai urât coșmar al lui Trump“, titrează New York Daily News, după numirea unui fost director FBI, Robert Mueller, în funcția de consilier special însărcinat cu anchetarea implicării Rusiei în campania prezidențială din SUA.

Numirea a fost făcută de procurorul general-adjunct al SUA, Rod Rosenstein, același care, cu câteva zile înainte îl demitea pe directorul FBI, James Comey. Dacă Donald Trump a dorit să se debaraseze de un personaj incomod prin demiterea lui Comey, el s-a ales acum cu un procuror și mai tenace, însărcinat cu anchetarea presupuselor sale legături cu Rusia, este opinia presei americane.

Robert Mueller a fost numit în fruntea FBI de George W. Bush, cu doar o săptămână înaintea atentatelor de la 11 septembrie 2011, și și-a dus până la final mandatul de 12 ani, fiind succedat chiar de către demisul James Comey. Numirea lui Mueller, un om care întruchipează „sistemul“, a fost salutată atât de Partidul Republican, cât și de Partidul Democrat. „E una dintre puținele persoane care au experiența, statura și reputația necesare pentru a duce la bun sfârșit această anchetă, scrie, cu satisfacție, The New York Times.

Cel mai urât coșmar al lui Trump devine realitate, scrie Politico. „De la Watergate și până la afacerea „Iran-Contra“ (în mandatul Ronald Reagan), procurorii speciali au anchetat ani de zile, ducând la o serie interminabilă de revelații în presă privin...

Citește pe cotidianul.ro