Trump l-a numit ”nebun” pe Comey în discuția cu Lavrov

Trump l-a numit nebun pe Comey în discuția cu Lavrov și spune că demiterea acestuia a slăbit presiunea prvind ancheta derulată de FBI, dezvăluie The New York Times.

Potrivit unui rezumat al întâlnirii avute de Donald Trump cu ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov la Washington, făcut public de presa americană, președintele SUA l-a numit pe fostul director al FBI James Comey, ”nebun”.

”Tocmai l-am destituit pe directorul FBI. Era nebun, un nebun. M-am confruntat cu o mare presiune din cauza Rusiei. A fost înlăturată”, a spus Trump, potrivit acestui document. ”Eu nu sunt anchetat”, a mai spus președintele.

Conversația dintre cei doi a avut loc la o zi după destituirea lui Comey, iar dezvăluirea de vineri seara consolidează ideea că Trump l-a dat afară pe Comey din cauza investigației Biroului Federal de Investigații (FBI) cu privire la o posibilă colaborare dintre membrii echipei de campanie a actualului președinte și agenți ruși în timpul campaniei elecorale.

Trump a recunoscut de altfel acest lucru într-un interviu pentru un post de televiziune, însă Casa Albă a oferit altă jusitificare a destituirii.

Directorul FBI a fost concediat de Donald Trump în urmă cu aproape o săptămână, iar decizia controversată a stârnit o adevărată furtună pe plan politic. Pe lângă scandalul privind demiterea lui Comey, Trump este acuzat și că a divulgat Rusiei informații strict secrete în înt...

Citește pe libertatea.ro