Tudorel Toader, atac dur la Iohannis: ”Este cel mai periculos precedent pentru statul de drept”

”Ce face președintele astăzi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuție respectarea și aplicarea legii fundamentale și respectarea și aplicarea unei decizii a Curții Constituționale", a declarat, în miercuri dimineață ministrul Justiției.

Întrebat despre amenințările lansate de Liviu Dragnea la adresa procurorilor, Tudorel Toader a vorbit tot despre Klaus Iohannis.

"Ministrul Justiției nu comentează ce declară alții, fie el si președintele republicii, care a devenit foarte cunoscator în ale Dreptului Constituțional", a spus ministrul Justiției.

În opinia sa, în cazul nerespectării deciziei CCR se va ajunge la un diferend între puterile statului, care vor trebui să găsească soluții de rezolvare.

"Ministrul Justiției reprezintă o autoritate în sens constituțional, dar de data aceasta nerespectarea Constituției capătă dimensiunea unui diferend de rang constituțional între puterile statului și puterile statului urmează să caute soluția acestei nerespectări a deciziei", a precizat Toader.

Întrebat dacă rolul CSM în revocarea procurorilor de rang înalt a fost diminuat în urma deciziei CCR, ministrul Justiției a răspuns: "CSM are rol consultativ, avizul pe care îl dă e un aviz consultativ, ceea ce înseamnă că rolul CSM nici n-a crescut, nici n-a scăzut".

Citește pe realitatea.net