Tudorel Toader: Comisia de la Veneția a răspuns Înaltei Curți

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi seară, că după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a sesizat Comisia de la Veneția pe modificările aduse legilor justiției, forul european a răspuns că instanța supremă nu este abilitată să solicite un asemenea aviz.

„Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție, când a formulat sesizarea la Curtea Constituțională, s-a adresat Comisiei de la Veneția să-i dea un aviz. Nu știu dacă ați văzut răspunsul. E simplu, trei paragrafe, dar sec, corect și care denotă altceva. Spune «Vedeți-vă fiecare de competențele voastre». Asta citind în subtext. Ce spune Comisia către Înalta Curte? Nu aveți abilitatea legală, competența, nu sunteți subiect care să întrebe Comisia de la Veneția”, a declarat Tudorel Toader, la TVR1.

Ministrul Justiției a mai precizat că Guvernul era îndreptățit să solicite un asemenea aviz, dacă era cazul.

„Nu ministrul cere Comisiei, ci Guvernul, dacă proiectul de lege mergea pe circuitul celălalt. Dacă Guvernul nu a avut pe masă să analizeze proiectul de lege, nu a avut un moment în care să se adreseze că el nu avea pe rol, nu avea pe masă proiectul de lege”, a completat Toader

Citește pe cotidianul.ro