Tudorel Toader: Vom sesiza CCR cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA

"În condițiile în care Președintele României nu are abilitarea legală și nici competențele funcționale de evaluare a activității profesionale și manageriale desfășurate procurorul șef al DNA, în condițiile în care argumentele care au stat la baza declanșării procedurii de revocare au devenit mai actuale și mai consistente, văzând legislația aplicabilă în acest domeniu, valorificând jurisprudența instanței de contencios constituțional, vom sesiza Curtea Constituțională cu privire la refuzul Președintelui de revocare din funcție a procurorului șef al DNA", a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe contul de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcția de șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi.

"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu m-au convins. Nu voi da curs propunerii de revocare a șefei DNA", a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută luni la Palatul Cotroceni.

Citește pe romaniatv.net