Tudose răspunde apelului partidelelor maghiare: În calitate de român și de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României

Tudose răspunde apelului pentru autonomie semnat de partidele maghiare: În calitate de român și de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României, a transmis, joi, șeful Executivului, într-un mesaj pe Facebook.

”În calitate de român și de prim-ministru, refuz orice dialog legat de autonomia unei părți a României. Este o încălcare a Constituției acestei țări, care garantează, încă de la primul alineat, unitatea și indivizibilitatea statului român. Discuțiile despre autonomia Ținutului Secuiesc sunt în afara legii și nu merită luate în seamă, reprezentând doar o încercare de destabilizare a unității României în anul Centenarului”, a scris Tudose, pe pagina de socializare.

Reacția UDMR: Premierul Tudose a jignit profund și a amenințat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime, îi cerem să-și retragă imediat declarația și să își ceară scuze public!

Porcsalmi Bálint președinte executiv al UDMR, afirmă că declarațiile premierului Mihai Tudose sunt ”profund iresponsabile, nedemne pentru poziția sa”.

”Prin mesajul său primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund și a amenințat nevoalat comunitatea maghiară din Secuime. Domnia sa poate să fie sau să nu fie de acord cu o declarație politică sau cu un proiect politic, însă nu-i poate trimite la spânzurătoare pe cei cu care nu este de aceeași părere. Premierul ori nu este informat or...

Citește pe libertatea.ro