Tyson Fury revine în ring. Fostul campion mondial va boxa cu italianul Francesco Pianeta

Tyson Fury revine în ring. Fostul campion mondial va boxa cu italianul Francesco Pianeta.

Fostul campion mondial la categoria grea, britanicul Tyson Fury, va boxa, pe 18 august, la Belfast, cu italianul Francesco Pianeta, cel care a fost de două ori challenger în lupta pentru trofeul mondial al acestei categorii.

Pentru Fury va fi cel de-al doilea meci de la revenirea sa în activitatea sportivă, după o întrerupere de 32 de luni.

”Lupta lui Fury cu Sefer Sefer este deja istorie, italianul Pianeta este un oponent mult mai bun pentru el. Modul cum a boxat Pianeta în meciurile pe care le-a avut ne-a demonstrat asta”, a spus promotorul lui Fury, Frank Warren.

Italianul Pianeta, 33 de ani, care a crescut însă în Germania, a câștigat prin KO 21 din cele 40 de partide în care a luptat. El a pierdut de două ori meciurile pentru centura mondială a greilor, în fața lui Vladimir Kliciko și Ruslan Șagaev.

Tyson Fury a fost suspendat doi ani și jumătate

Tyson Fury a revenit în luna iunie în ring, după doi ani și jumătate de absență, învingându-l pe albanezul Sefer Seferi într-o gală care a avut loc la Manchester. Seferi a aruncat atunci prosopul la sfârșitul celei de-a patra runde, spre nemulțumirea spectatorilor prezenți, lupta fiind prevăzută pentru zece reprize.

În vârstă de 29 ani, Fury nu mai luptase din noiembrie 2015, când l-a deposedat pe ucraineanul Vladimir Kliciko de centurile ...

Citește pe libertatea.ro