Vasilescu: Din 2022, valoarea punctului de referință se va indexa anual cu inflația și 50% din creșterea câștigului salarial mediu brut

Legea pensiilor

Valoarea punctului de referință pentru calcularea pensiilor se va indexa anual cu inflația, începând din 2022, și 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, a anunțat, miercuri, ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu, după ședința de Guvern în care a fost adoptat proiectului noii Legi a pensiilor.

„Din 2022, valoarea punctului de referință se va indexa anual cu inflația și 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat. Deci, aici apare prima diferență față de proiectul care a fost pus în dezbaterea publică după ce am prezentat mai multe formule de calcul Ministerului de Finanțe și am convenit asupra faptului că aceasta este cea mai bună. Punctul de pensie va ajunge la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie, fără a lua în calcul întoarcerea sarcinii fiscale, în conformitate cu legislația fiscală în vigoare la data adoptării programului de guvernare.

De altfel, reamintim că pensiile nu mai sunt purtătoare de CAS și CASS, aceasta fiind una dintre măsurile ce a fost adoptată încă de la începutul anului trecut”, a afirmat ministrul Muncii.

Citește pe sfin.ro