Vicepreședintele PNL: Dacă Dragnea îl suspendă pe Iohannis, fără referendum, va provoca o lovitură de stat

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan a declarat că Liviu Dragnea a depășit cadrul democratic prin amenințările de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, iar dacă liderul PSD acționează în acest sens, fără a mai organiza un referendum de demitere a acestuia, atunci va fi o lovitură de stat.

"Liviu Dragnea a depășit cadrul democratic, prin amenințările specifice crimei organizate, pe care le lansează la adresa judecătorilor și procurorilor, la adresa serviciilor de informații, la adresa partenerilor României, la adresa președintelui României. Ultima mișcare a lui Liviu Dragnea este cea a amenințării cu suspendarea Președintelui. Din nefericire, dacă-și duce la bun sfârșit această amenințare a suspendării președintelui fără a mai ajunge la popor, prin referendum, Liviu Dragnea va provoca o lovitură de stat.

În cazul în care președintele României ar fi suspendat de Parlament, chiar dacă nu există temeiuri pentru o astfel de decizie, organizarea referendumului este obligatorie! Constituția prevede, fără dubiu, obligativitatea organizării referendumului, la art 95, alin 3: Dacă propunerea de suspendare din funcție este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea președintelui", a afirmat liderul deputaților PNL Raluca Turcan, la Parlament.

Citește pe zf.ro