Victor Boștinaru: Avem la Bruxelles un mai bun 'român' în persoana lui Jean-Claude Juncker

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D pentru politică externă, consideră că opțiunile și discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în Parlamentul de la Strasbourg reprezintă o viziune fundamentală asupra viitorului UE, dar și al României.

"Atât președintele Klaus Iohannis, cât și partidele românești au promis că vor organiza o astfel de dezbatere, pentru ca atunci când Juncker își va prezenta viziunea sa asupra Stării Uniunii să avem deja o poziție ca țară, pe care să o susținem și să o apărăm cu toții. Doar că, în spirit tipic românesc, de la Traian Băsescu încoace, promisiunile au ținut foarte puțin sau au servit mai degrabă polemicii interne.

Această pasiune bolnăvicioasă pentru continuarea luptelor politice ne-a împiedicat să ne mai aducem aminte că ar fi trebuit să hotărâm ce vrem de la viitorul Uniunii Europene, înainte să ne plângem de așa-zisul dictat al Bruxelles-ului sau în legătură cu faptul că statele mari și-ar impune mereu poziția", a opinat Boștinaru, într-o declarație de presă.

Citește pe agerpres.roTendințe