Victor Negrescu: Cetățenii români vor fi mai bine reprezentați la nivelul Parlamentului European

"După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România devine a șasea țară ca pondere în Uniunea Europeană, iar cetățenii români vor fi astfel mai bine reprezentați la nivelul Parlamentului European. Acest lucru înseamnă un plus de responsabilitate față de proiectul european pentru care țara noastră se pregătește, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului viitor", a declarat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat remis de MAE.

Deputații europeni au aprobat cu 566 de voturi pentru, 94 împotrivă și 31 de abțineri proiectul de decizie a Consiliului European, conform căruia în viitoarea sa legislatură Parlamentul European va avea 705 membri (față de 751 în prezent), aleși pe liste naționale, dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană până la momentul respectiv, informează MAE.

În această situație, conform noii chei de distribuție, România va câștiga un mandat în plus față de actuala legislatură, urmând a avea 33 de mandate, față de 32 în prezent.

Potrivit MAE, proiectul de decizie a Consiliului European face parte din pachetul de inițiative care completează cadrul legal pentru desfășurarea alegerilor europene din 2019 și a fost generat de necesitatea stabilirii viitoarei componențe a Parlamentului European, dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană până la momentul respectiv.

Alegerile europene vor avea loc la ni...

Citește pe romaniatv.net