Victor Ponta: Ludovic Orban nu înțelege că Guvernul trebuie schimbat doar prin mijloace politice democratice

Reacția lui Ponta vine în contextul informațiilor conform cărora președintele PNL a depus plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

"Ludovic Orban nu înțelege și nu explică faptul că Guvernul Dăncilă trebuie schimbat - doar prin mijloace politice democratice - pentru incompetență, incapacitate administrativă și obediență față de Dragnea și gașca lui, NU prin plângeri penale absurde și acțiuni ale procurorilor de care să profite președintele. Dacă PNL ar fi în stare să facă o alianță politică eficientă și o adevărată alternativă politică, ar fi de o mie de ori mai bine decât să facă plângeri penale - dar nu pot și apelează la aceste mijloace murdare", a scris Victor Ponta, joi, pe Facebook.

Potrivit fostului premier, președintele PSD, Liviu Dragnea, "are cel puțin 50% din "meritul" dărâmării Guvernului Ponta în toamna lui 2015".

"Nu se poate opri cu minciunile (Liviu Dragnea - n.r.) nici măcar atunci când vrea să o apere pe Dăncilă - făcând comparații total nereale și ipocrite cu anul 2015. După ce m-a dat afară din PSD și a plâns de ciudă că am fost achitat, acum și-a adus aminte de mine. E clar că minte mai mult chiar decât respiră - adevărul pe care îl știm amândoi (și mulți alții) despre demisia Guvernului "Ponta" din toamna lui 2015 este că el însuși - Dragnea - tot negocia cu Iohannis să retragă sprijinul Guvernului pe care îl conduceam, și tot el ieșea pub...

Citește pe romaniatv.net