Viorica Dăncilă: Nu pot eu să spun dacă cineva mai poate sau nu conduce DNA; sunt îngrijorată

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri seară, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, că nu se poate pronunța dacă o anumită persoană poate conduce sau nu DNA, dar și-a exprimat îngrijorarea că pot fi făcute probe împotriva unui prim-ministru.

Premierul a anunțat că îi va solicita ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu care va discuta joi, să iasă cu o declarație publică referitoare la ultimele informații apărute în spațiul public legate de DNA.

Întrebată la sediul PSD dacă Laura Codruța Kovesi mai poate conduce DNA, premierul Dăncilă a spus: "Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Cetățenii trebuie în continuare să aibă încredere în instituțiile statului, trebuie să aibă încredere în justiție. Nu trebuie să vorbim despre întreaga justiție, să acuzăm întreaga justiție, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiție".

Viorica Dăncilă a adăugat că este îngrijorată și nu se simte confortabil atât timp cât "pot fi făcute probe pentru un prim-ministru".

"Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată și nu mă simt confortabil, așa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru", a spus aceasta.

Întrebată dacă se referă la un posibil dosar al său, în acest context, premierul a arătat că "orice este posibil".

"Orice e posibil, dacă acolo a existat un precedent, poate exista și al doi...

Citește pe agerpres.ro