Xavier Pascual, primele declarații la despărțirea de România: ”M-ați făcut să mă simt român!”

Xavier Pascual, primele declarații la despărțirea de România: ”M-ați făcut să mă simt român!”.

Naționala de handbal masculin a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2019. Tricolorii au învins miercuri seara, în sala “Horia Demian” din Cluj-Napoca, puternica reprezentativă a Macedoniei, scor 26-25 (12-11) în manșa retur a barajului pentru turneul final.

În meciul tur, la Skopje, Macedonia s-a impus însă la 8 goluri diferență (scor 32-24).

La finalul partidei, selecționerul Xavier Pascual Fuertes și președintele FRH Alexandru Dedu au susținut o conferință de presă în care au explicat motivele despărțirii pe cale amiabilă. Foarte emoționat, tehnicianul Barcelonei a adresat chiar o scrisoare fanilor handbalului românesc.

“De acum câteva luni am luat decizia de a renunța la echipa națională din diferite motive, dar cel mai important, la reînnoirea contractului cu echipa de club, FC Barcelona a pus condiția să renunț la această dublă funcție, antrenor de club și selecționer”; a spus Xavier Pascual Fuentes.

Xavier Pascual: ”A fost o mândrie și o onoare”

Tehnicianul a adăugat: ”M-ați făcut să mă simt român la fel ca toți ceilalți și să îndrăgesc această țară, care acum, dacă-mi permiteți, o consider și țara mea. A fost o mândrie și o onoare pentru mine să pot antrena echipa națională masculină a României”.

Câștigător de două ori al Ligii Campionilor, Xavier Pascual...

Citește pe libertatea.ro