Zeci de mascați au luat cu asalt Tribunalului Constanța pentru a-i proteja pe martori în cel mai mare dosar de trafic de droguri din România

În această dimineață, sediul Tribunalului Constanța a fost 'luat cu asalt' de zeci de mascați înarmați din cadrul Structurilor Asociate pentru Măsuri de Securitate Speciale din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Obiectivul luptătorilor era acela de a-i proteja pe martorii acoperiți care au fost audiați de judecători în cel mai mare dosar de trafic de droguri din România, respectiv cel în care șase cetățeni străini sunt bănuiți că ar fi traficat 2,5 tone de cocaină în valoare de 625 de milioane de euro prin Portul Constanța.

În acest dosar, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Mimoun Kaabounim, zis 'Rocky', Ramon Diego Narvaez, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamivicius Vygantas și Miceika Tadas.

Cei șase sunt bănuiți că, în perioada aprilie - iunie 2016, au introdus în România, prin Portul Constanța, 2.500 kilograme de cocaină, disimulate în mai multe containere în care se aflau... banane, din Columbia.

Cele 2,5 tone de cocaină, evaluate de anchetatori la 625.000.000 de euro, urmau să ajungă în țările din vestul Europei.

Cei șase au fost prinși în flagrant, pe 29 iunie 2016, într-un depozit din Eforie Sud pe care l-au închiriat special pentru a extrage cocaina din cotainerele cu banane. Observator.tv

Citește pe jurnalul.ro