Zeci de specii exotice de păianjeni, pești, reptile, păsări și mamifere, la Bihor. Este cel mai mare vivariu al unui muzeu din România

Zeci de specii exotice de păianjeni, pești, reptile, păsări și mamifere, unele dintre specii foarte rare sau care mai există doar în captivitate, pot fi văzute în cel mai mare vivariu al unui muzeu din România deschis la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea.

Noul vivariu a fost amenajat în cadrul Secției de Științele Naturii a Muzeului Țării Crișurilor din Oradea și are 35 de acvarii într-o suprafață de aproape 400 de metri pătrați, fiind cel mai mare vivariu al unui muzeu din România.

Vicepreședintele Consiliului județean Bihor, Ioan Mang, a declarat, marți, la inaugurare, că noul vivariu va fi deschis publicului doar în aproximativ două săptămâni după ce vor fi obținute toate avizele necesare.

„Am participat la evenimentul de inaugurare a vivariului din cadrul Muzeului Țării Crișurilor. Această parte din expoziția permanentă a Secției de Științe ale Naturii este una extrem de interesantă, ea urmând a fi deschisă publicului larg în cel mai scurt timp, imediat după obținerea autorizației de mediu pentru funcționare”, a spus Mang.

Noul spațiu expozițional are 35 de acvarii, acvaterarii și terarii, amenajate conform biotopului și cerințelor celor câteva zeci de specii expuse, respectiv păianjeni, pești, reptile, păsări și mamifere. Printre exponate se numără și specii rare precum Roșioara termală, un pește care trăia doar în rezervația naturală Pârâul Pețea din Băile 1 Mai. Acea...

Citește pe libertatea.ro