Zegrean: ”Cineva se grăbește să-i ancheteze pe judecători și pe procurori ”

Guvernul a stabilit, prin ordonanță de urgență, cum va fi organizată selecția primilor procurori ai secției speciale care-i va ancheta pe magistrați. Noua structură trebuie să fie funcțională în două săptămâni, a explicat ministrul Justiției.

Ordonanța de urgență a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial ieri, în contextul în care CSM deja anunțase că astăzi are pe ordinea de zi subiectul concursului pentru secția specială. Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, spune ironic că era nevoie de această OUG „ca să fie harababura completă”.

„Ordonanța, din cate înțeleg eu la o lectură rapidă, are doar rolul de a urgenta organizarea acestei secții, pentru că înființarea ei a fost stabilită deja prin lege, legea a fost publicată în MO în 13 septembrie, dar se pare că cineva se grăbește foarte tare să-i ancheteze pe judecători și pe procurori”, a spus Zegrean.

În opinia sa, „e gata creat haosul, pentru că o parte din procurorii mebri ai acestei secții vor fi aleși de urgență, vor trebui să fie aleși în termen de 5 zile, să-și depună candidatura, să fie aleși, să fie numiți, trebuie să intre în atribuții pentru că vor prelua și dosarele de la DNA și celelalte parchete, e o grabă foarte mare”.

Zegrean spune că oricum nu vede rostul acestei secții speciale, pentru că în Constituție spune că toți oamenii sunt egali în fața legii, iar magistrații nu ar trebu...

Citește pe cotidianul.ro