10 noi suspiciuni de pestă porcină africană, în Olt4Foto© libertatea.ro

10 noi suspiciuni de pestă porcină africană, în Olt

, 10 știri, 30 vizualizări

Aceasta a precizat că suspiciunile de PPA au fost stabilite în baza analizelor emise de laboratorul de la DSVSA Olt și în toate cele 10 cazuri au fost trimise probe pentru confirmare la București, la IDSA.

Suspiciuni de pestă porcină africană sunt la gospodării din localitățile: Grojdibodu (patru gospodării); Studina (două gospodării); Gîrcov (o gospodărie); Gura Padinii (o gospodărie); Brebeni (o gospodărie); Crâmpoia (o gospodărie). Venera Popa a spus că toate gospodăriile în care au fost cazuri de animale suspecte de PPA au fost plasate sub control, porcii au fost eliminați și în localități au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii bolii.

În ce privește focarele de PPA confirmate, în județ sunt 76 de focare în 15 localități. În cinci dintre localități a fost aplicată măsura uciderii preventive a porcilor și în prima comună în care a fost aplicată această măsură, Cilieni, toți proprietarii suinelor sacrificate au primit deja banii din despăgubiri. Este vorba de 184 de proprietari care au primit în total 560.000 de lei.