10 persoane au murit în accidente pe munte în luna august© romaniatv.net

10 persoane au murit în accidente pe munte în luna august

, 5 știri, 7 vizualizări

Potrivit unui raport al Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România (ANSMR) și al Consiliului Serviciilor Publice Salvamont, în luna august salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 527 acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, în cadrul acestora fiind salvate 786 de persoane.

'Dintre acestea, 202 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, iar 12 persoane elicopterelor de salvare SMURD-IGAV. Din păcate, 10 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea acestora și transportul pentru predarea la serviciile IML', se precizează în raportul comunicat vineri.

Conform ANSMR, luna august este caracterizată ca o perioadă cu activitate turistică intensă, cu un număr foarte mare de turiști pe munte, fapt ce a impus asigurarea asistența de salvare montană la un nivel ridicat. Zilnic, între 250 și 300 de salvamontiști s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în locurile unde se practică intensiv sporturile montane, în punctele medicale și de intervenție din circa 90 de posturi și baze salvamont.