14 persoane reținute în scandalul permiselor de la Suceava. Șeful serviciului ar fi primit și câte 20.000 de euro șpagă pe zi3Foto© stirileprotv.ro

14 persoane reținute în scandalul permiselor de la Suceava. Șeful serviciului ar fi primit și câte 20.000 de euro șpagă pe zi

, 8 știri, 138 vizualizări

Procurorii DNA susțin că membrii grupării infracționale care vindeau permise auto la Suceava încasau într-o singură zi și 20.000 de euro. Ei ar fi avut grijă să albească banii și să îi răsplătească pe anchetatorii care se prefăceau că nu le văd presupusele fapte de corupție.

Serviciul Teritorial Suceava al DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 26 și 27 noiembrie 2020, a unui număr de 14 inculpați în legătură cu presupusa fraudare a examenelor de obținere a permiselor de conducere și înmatricularea autoturismelor.

O situație specială este cea a fostului șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, Radu-Ionuț Obreja, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA. Anchetatorii susțin că în anumite zile, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro.