17 sesizari privind probleme in procesul electoral; 5 nu se confirma2Foto© hotnews.ro

17 sesizari privind probleme in procesul electoral; 5 nu se confirma

, 15 știri, 35 vizualizări

Un număr de 96 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral au fost înregistrate, până în prezent, însă din verificări a rezultat că 32 dintre acestea nu se confirmă, a anunțat, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"Sesizările fac referire la continuarea propagandei electorale, violarea confidențialității votului, lipsă buletine de vot, așa-zis turism electoral, sfătuirea alegătorilor cum să voteze, comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 avertismente scrise și patru amenzi în valoare de 4.500 de lei", a declarat Dajbog.

Ea a arătat că, în județul Olt, s-a primit un apel la 112 prin care se reclama faptul că anumite persoane au primit bani pentru a merge la vot, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor. Tot în Olt, se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violare a confidențialității votului după ce o persoană, la ieșirea din cabină, a arătat buletinul de vot membrilor biroului electoral.