200 de percheziții în țară, la suspecți bănuiți de evaziune fiscală de peste 6 milioane $4Foto© stirileprotv.ro

200 de percheziții în țară, la suspecți bănuiți de evaziune fiscală de peste 6 milioane $

, 9 știri, 24 vizualizări

Aproape 200 de percheziții au loc joi dimineață în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală, fiind vizate 103 persoane. Două firme fantomă cu sediul în județul Giurgiu au furnizat facturi fictive privind bunuri sau servicii unui număr de alte 150 de societăți comerciale. Surse din cadrul anchetei afirmă că în documente apare și numele Romtelecom, care a încheiat contract cu o firmă, iar aceasta a subcontractat celor două firme fantomă, relatează news.ro.

"În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, efectuează 197 de percheziții domiciliare, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari americani, prin evaziune fiscală.

Activitățile au loc pe raza municipiului București și a județelor Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor", anunță poliția.