25 de aeronave vor zbura de Ziua Aviației4Foto© agerpres.ro

25 de aeronave vor zbura de Ziua Aviației

, 7 știri, 6 vizualizări

O ceremonie militară și religioasă în cadrul căreia se vor depune coroane de flori în memoria eroilor aviatori și vor evolua câteva zeci de aeronave și elicoptere vor evolua va avea loc, sâmbătă, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Pe timpul ceremoniei, care va începe la ora 10.00, vor evolua aproximativ 25 de aeronave militare de tip F-16 Fighting Falcon, MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, IAR-99 Standard, C-27J Spartan și IAR-330 Puma aparținând Forțelor Aeriene Române, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Italiene, șase elicoptere tip EC-135 și Mi-17 aparținând Ministerului Afacerilor Interne, trei elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informații și cinci aeronave tip Extra 300 aparținând Școlii Superioare de Aviație Civilă, precizează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

De marți până joi au loc în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor au loc antrenamente cu aeronavele militare care vor participa la evenimentul marcant al Forțelor Aeriene Române. Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților. În aceeași lună, acum 109 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepție proprie pe teritoriul țării noastre.