Cât de mult au cheltuit românii pe internet în 2017
Foto: www.sfin.ro

Cât de mult au cheltuit românii pe internet în 2017

5 știri, 16

Valoarea cumpărăturilor online consemnată în anul 2017, în România, a fost de 2,8 miliarde de euro, în creștere cu peste 40% față de cifrele din anul precedent, reiese din estimările realizate de principalii jucători din comerțul electronic românesc, împreună cu GpeC.

GPeC este cel mai important eveniment de E-Commerce și reprezintă cea mai mare comunitate a magazinelor online din România. Cu o tradiție de 13 ani, GPeC organizează conferințe, workshopuri, expo, cursuri intensive, statistici, comunitate și, mai ales, Competiția Magazinelor Online.

La nivelul anului 2016, românii cumpăraseră online de 1,8 – 2 miliarde de euro, iar creșterea înregistrată în 2017 este una dintre cele mai mari de la nivelul Uniunii Europene (UE).

Potrivit sursei citate, suma de 2,8 miliarde de euro din 2017 face referire strict la e-tail, adică la produsele fizice (tangibile) care au fost comandate online. Nu sunt incluse în acest raport serviciile, plățile de facturi la utilități, biletele de avion, vacanțele, rezervările hoteliere, biletele la spectacole sau la diferite evenimente, conținutul download etc. Acest lucru ar însemna faptul că românii au cheltuit, în medie, 7,67 milioane de euro în fiecare zi din an pentru cumpărături prin internet.

De altfel, valoarea pieței de e-commerce din totalul pieței de retail se situează la circa 5,6%, în creștere față de 4%, cât se înregistra în 2016.

Cel ...

    Citește pe sfin.ro