43 de ani de la cutremurul din 197714Foto2Video© libertatea.ro

43 de ani de la cutremurul din 1977

, 23 știri, 40 vizualizări

În seara zilei de 4 martie 1977, România a fost zguduită de cel mai distructiv cutremur din istoria măsurată a țării noastre. Pentru că datele referitoare la ora producerii și la magnitudine diferă ușor, în funcție de sursele de informare, Libertatea a apelat direct la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, singura entitate care oferă date oficiale. Astfel, potrivit infp.ro, magnitudinea-moment a cutremurului din martie 1977 a fost de 7.4, iar seismul s-a produs la ora 21:21.

BCUB, cea mai veche bibliotecă universitară din București, deține, în original, mai multe ziare din martie 1977. Unele dintre ele sunt trecute la categoria „UNICAT”, fapt ce le conferă o valoare sporită. După 43 de ani de la cutremurul din martie 1977, Biblioteca Centrală Universitară Carol I din București a acceptat să își deschidă arhivele pentru cititorii Libertatea, care au acces acum, cei tineri pentru prima dată, la ziarele apărute imediat după cutremur.

Site-ul Libertatea redă mai jos trei publicații, însoțite de prezentare și de posibilitatea de vizualizare integrală în format .PDF.