95% dintre români cred în Dumnezeu. Totuși, doar 21% afirmă că merg săptămânal la biserică
Foto: www.libertatea.ro

95% dintre români cred în Dumnezeu. Totuși, doar 21% afirmă că merg săptămânal la biserică

7 știri, 7

Un sondaj realizat de Fundația Friedrich Ebert România despre credința religioasă în țara noastră relevă că 95% dintre români cred în Dumnezeu, 21% afirmă că merg săptămânal la biserică, iar 27% consideră necesară organizarea unui referendum pentru definirea constituțională a familiei.

Potrivit sondajului, datele arată faptul că în România există “o diferență semnificativă” între a afirma credința într-o ființă divină și manifestarea acordului față de perspectivele cultelor religioase cu privire la societate, o diferență și mai mare existând între afirmarea credinței și activitatea religioasă propriu-zisă. “Astfel, deși există o minoritate activă și puternic religioasă, pentru cea mai mare parte a societății credința are un rol mai degrabă redus, neconvertindu-se în acțiuni sociale și politice concrete”, menționează sursa citată.

Dintre cei 95% dintre cetățenii României are cred în Dumnezeu, 44% afirmă că se roagă zilnic, iar 33% se auto consideră “religioși practicanți”. 79% sunt de acord cu afirmația că “este necesar să crezi în Dumnezeu pentru a fi moral și pentru a avea valori corecte”, iar 67% sunt de acord cu afirmația “homosexualitatea trebuie descurajată de societate”.

În schimb, doar 21% spun că merg la biserică săptămânal, 27% consideră necesar sau foarte necesar referendumul cu privire la definirea căsătoriei ca fiind permisă exclusiv între persoane de sex opus, î...

    Citește pe libertatea.ro